Liikkuen

ideoita

toteutukseen

ideoita

toteutukseen

Liikkuen

Koululaiset ikäihmisten ulkoilukavereina

Myllypuron peruskoulun ysiluokkalaiset ulkoilivat yhdessä läheisen palvelukeskuksen asukkaiden kanssa.

Karakallion koulussa toteutettiin yhteinen ulkoiluhetki Hopeakotkan palvelutalon asukkaiden kanssa. Senioreiden kanssa kävi kävelyllä koulun 9. luokan valinnaisliikuntaryhmä. Mukana oli noin 30 oppilasta, tyttöjä ja poikia. Oppilaita informoitiin etukäteen tulevasta tapahtumasta ja oppilaat suhtautuivat asiaan uteliaan myönteisesti.

Liikkuva koulu

Yhteinen ulkoilutapahtuma

Ikäinstituutti kannustaa järjestöjä, päiväkoteja, kouluja, palvelutaloja ja muita yhteisöjä järjestämään yhteisiä eri-ikäisten ulkoilutapahtumia Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä vanhustenviikon torstaina. Vie vanhus ulos -kampanja huipentuu ulkoilupäivään. Yhdessä tekeminen ja kohtaamiset lisäävät erilaisuuden ymmärtämistä ja asuinalueiden yhteisöllisyyttä.

Iäkkäiden ulkoilupäivä

 

Perheet yhdessä

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia. Kodin lähiympäristö on maksuton ja aikatauluton liikkumisympäristö. Hyödynnetään sitä.

Suomen Ladun Perheliikunta

Sydänliiton Neuvokas perhe

 

Puistogolf

Puistogolf on loistava matalan kynnyksen tapa kokeilla lajia kaiken ikäisenä. Välineet ovat kevyet ja helppokäyttöiset.

Suomen Golfliitto

 

Luontoelämyspolku

Luontoelämyspolulla kroppa saa liikettä ja mieli virkistyy. Luotoelämyspolulla kuljetaan yhdessä rastilta toiselle ja tehdään välillä erilaisia harjoituksia tehtäväkorttien innoittamana. Tehtävät kehittävät voimaa ja tasapainoa, lisäävät liikkuvuutta, herättelevät aisteja sekä virittelevät muisteluun ja tarinointiin.

Ikäinstituutti