Taiteillen

Ideoita

toteutukseen

Ideoita

toteutukseen

Taiteillen

Sata laulua – ilman ikärajaa

ITLA – Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiö tuottanut sähköisen Sata laulua Suomesta ja suomalaisuudesta -aineiston yläkoulujen käyttöön sekä lahjoittanut kaikille yläkoululaisille laulukirja Satumaa vai Paratiisi. Lauluja Suomesta. Nyt on mainio tilaisuus käyttää lauluaineistoa ja lähteä laulamaan vaikkapa läheiselle vanhustentalolle tai kutsua isovanhemmat koululle laulamaan eri vuosikymmenten hittejä. Aineistossa on laulujen lisäksi paljon vinkkejä myös muuhun yhteiseen tekemiseen.

 

Sata laulua Suomesta ja suomalaisuudesta

Kirjoita voimauttava kirje

Tampereen Setlementti ry kerää vapaaehtoisten kirjoittamia voimauttavia kirjeitä, joiden tarkoituksena on ilahduttaa vastaanottajia. Kirjeiden toivotaan olevan kirjoittajansa näköisiä. Yhdistys lukee kirjeet ja toimittaa ne mm. yksinäisille kotona asuville vanhuksille yhteistyötahojensa kautta. Toiminta on kehitetty Aika parantaa -verkostossa pääkaupunkiseudulla 2014.

Tampereen setlementti

Välitä-musiikkivideo

Oulussa ikäihmiset ja alakoululaiset yhdistivät voimansa Välitä-kuorossa. Välitä-musiikkivideo on tehty yhteistyössä Oulun Seudun Muistiyhdistyksen, Kiiminkijoen koulun ja Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulun kanssa. Videoprojektin taustalla on STEAn avustusohjelmat Emma & Elias sekä Eloisa Ikä. Juttu musiikkivideon synnystä Mediaoulu.fi:ssä.

 

 

Aikamatkalla

Aikamatkalla-hanke tarjoaa lapsille, perheille, isovanhemmille ja varhaiskasvattajille erilaisia työpajoja, joiden ideana on vahvistaa osallistujien juuria ja identiteettiä. Aikamatkalla voidaan esimerkiksi askarrella omille muistoille Aikamatkarasia tai valmistaa suvun vanhoista tekstiileistä Aikamatkakaveri-pehmolelu. Ebeneser-säätiön hanke kuuluu STEAn rahoittamaan Emma & Elias -avustusohjelmaan. Aikamatkalla-juttu Lapsen Maailma -lehdessä.

 

www.aikamatkalla.fi